Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Sarajevo i Tuzla.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Sarajevo, BA Za: Tuzla, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Sarajevo - Tuzla

  Linija Sarajevo - Tuzla duga je 125 km. Računajte da ćete na putu autobusom provesti 2 sata i 36 minuta. Taman vremena da predahnete od iscrpljujuće svakodnevice i uplovite u svoje misli.

  Svakoga dana na liniji Sarajevo - Tuzla prometuju dva autobusa. Oba su tvrtke Croatia Bus/Globtour.

  Prvi autobus je jutarnji. U 10 h kreće iz Sarajeva da bi u 12:30 bio u Tuzli. Ovaj put traje dakle 2 i pol sata. Drugi polazak iz Sarajeva za Tuzlu zakazan je za 18:50 h, a na odredište vas dovodi u 21:30 što znači da ju je putovanje neznatnih 10 minuta duže nego onog ranijeg busa.

  Lista prijevoznika Sarajevo - Tuzla

  • Croatia Bus d.o.o./Globtour

  Autobusni kolodvor Sarajevo

  Autobuska stanica u Sarajevu postoji na tome mjestu još od davne 1968. Iako nije riječ o modernom zdanju, kolodvor u Sarajevu nudi sav sadržaj koji bi vam nužno mogao zatrebati: kafić Time, trafika i pekarnica.

  Sam je kolodvor Sarajevo kvalitetno povezan sa središtem grada pa je jednostavno odšetati ili se odvesti do centra i provjeriti zbog čega svi hvale duh Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

  Cijena karte može se provjeriti putem naše Vollo web stranice ili Android aplikacije. Također, na autobusnom kolodvoru osoba za kontakt u vezi provjere voznog reda, kao i koliko košta vozna karta za konkretnu liniju jest zaposlenik na šalteru za informacije. 

  Putovanje Sarajevo - Tuzla

  Putovanje na dionici Sarajevo - Tuzla dugo je 125 km, prosječno vrijeme trajanja vožnje iznosi 2 sata i 35 minuta, a svakog dana dvije autobusne linije kreću putem Tuzle. Jedini prijevoznik na liniji Sarajevo - Tuzla jest ranije spomenuti Croatia Bus.

  Autobusni kolodvor Tuzla

  Autobusna stanica Tuzla nalazi se na adresi Bosne Srebrene 60. Ako ste prvi put u gradu zanimat će vas informacija da se autobuski kolodvor nalazi otprilike 3.5 km od središta grada. Autom vam za prelazak te udaljenosti treba desetak minuta. I zbilja si, ako ste smješteni u centru grada ne zaboravite osigurati prijevoz do smještaja. Ako nemate kako drugačije, na vrijeme nazovite i rezervirajte si taxi.

  Tuzlanska se autobuska stanica sastoji od 12 perona, a putnici su se slobodni koristiti: čekaonicom, garderobom, bankom, kioscima, kafićima i WiFijem. Također, primijetit ćete i ekran koji putnicima osigurava lako dostupne informacije o točnom vremenu polaska autobusnih linija.

  Oprema autobusa na relaciji Sarajevo - Tuzla

  Svi autobusi na relaciji Sarajevo - Tuzla opremljeni su klimom, a većina njih putnicima nudi besplatan WiFi i utičnice za napajanje smartphonea.

  Zašto je autobus najbolji odabir na relaciji Sarajevo - Tuzla

  Kilometraža Sarajevo - Tuzla idealna je za putovanje autobusom. Zaista, 125 km ili 2 i pol sata mjereno vremenom prođe za tren. Vozeći se automobilom potrošili biste samo na gorivo više od tih 20 KM. Osim toga, morali bi voziti dok ovako imate savršenu priliku za opustiti se i uživati u vožnji.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na relaciji Sarajevo - Tuzla

  Idući od Sarajeva do Tuzle autobus prolazi ova mjesta i gradove: Čapljina, Međugorje, Čitluk i Mostar. Čapljina je grad sa svega nekoliko tisuća stanovnika no čini važno prometno čvorište budući da se nalazi na raskrižju putova sa sjevera na jug.

  Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta na svijetu. Do danas središte okupljanja vjernika ostaje crkva sv. Jakova u središtu grada.

  Čitluk je maleni grad, ali i općina smještena na samom jugu BiH. Područje općine poznato je po očuvanju ilirskih utvrda i gradina ali i rimskih hramova te ostataka objekata iz perioda crkve bosanske te velikom broju turskih kula.

  Mostar je grad koji je dobio ime po čuvarima mostova (mostrima) na obali rijeke Neretve. Jedan je od najljepših gradova BiH, a u kojemu se nalazi Stari most koji se sa starim gradom nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a.

  O Sarajevu

  Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, a uz to je i turistički jedna od najznačajnijih lokacija u zemlji. Stari grad, uske uličice, Baščaršija, popularna turistička ulica Kazandžiluk i hrana koja ide ruku pod ruku s tamošnjom kulturom ono je što vas za posjeta gradu neće zaobići. Pri tom ne mislimo samo na ćevape s lukom i kajmakom. Mislimo i na sve pite i slastice koje su i više nego popularne kako među posjetiocima grada, tako i među domaćinima.

  Neovisno tome prži li vas sunce ili pada kiša, posjećenost jedne lokacije u Sarajevu ne jenjava… da, tako je - upravo Baščaršije.

  Kad ste u Sarajevu zapravo se nalazite u gradu koji piše povijest. Gradu u kojemu je godinama ranije povijest ispisana i to ni manje ni više nego početkom Prvog svjetskog rata. Ubojstvom austrougarskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegove žene Latinski most i godinama nakon nezaobilazna je stanica za rijeke turista. Ubojstva koja su potegnula svjetska zbivanja i rezultirala sveopćim kaosom i stradanjima, ostaju ispisana upravo na ulicama Sarajeva.

  O Tuzli

  Tuzla je jedno od najranijih europskih naselja čije ime potječe iz turskog jezika i znači solana. Osim toga, to je područje mnogih sačuvanih, sakralnih objekata. Primjerice: Turalibegove ili Poljske džamije, Hadžihasanove ili Čaršijske džamije, Djevojačke ili Jalske džamije.

  Što se pak kulturnih institucija tiče valja izdvojiti: Narodno pozorište Tuzla, Historijski arhiv, Narodna i univerzitetska biblioteka, Behram begova biblioteka, Međunarodna galerija portreta Ismet Mujezinović te Muzej istočne Bosne.

  Ni ovdje specifičnosti Tuzle ne staju. Imate li ekstra vremena obiđite: Panonska jezera, Arheološki park, Trg slobode i Soni trg na kojemu su u granit uklesane sljedeće riječi: “Tuzla je jedno od najstarijih naselja u Evropi. Sedam hiljada godina od neolita do danas, ljudi proizvode so i žive na ovom prostoru. Građani Tuzle obnoviše Soni trg 2004. godine, sa vjerom da je ljubav izvor nastanka i vječitog trajanja svijeta.“