Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Sarajevo i Međugorje.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Sarajevo, BA Za: Međugorje, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Sarajevo - Međugorje

  Linija Sarajevo - Međugorje duga je 153 km. Za prelazak te udaljenosti autobusom prosječno treba tek nešto malo više od 3 i pol sata.

  Jednosmjerna karta na toj relaciji koštat će vas 17.5 BAM/67 kn, a svakoga dana tek jedan autobus kreće iz Sarajeva prema Međugorju. Riječ je o autobusu prijevoznika Croatia Bus d.o.o. S AK Sarajevo kreće u točno 16 h, da bi u Međugorju bio u 19:35.

  Lista prijevoznika Sarajevo - Međugorje

  • Croatia Bus d.o.o.

  Autobusni kolodvor Sarajevo

  Autobuska stanica Sarajevo neizostavan je dio u funkcioniranju autoprijevoza. S kolodvora u Sarajevu je jednostavno stići do bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine, pa tako možete birati destinacije poput: Zenice, Konjica, Travnika, Tuzle, Brčkog, Bugojna, Banja Luke itd., a lako je stići i u susjedne države poput: Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

  AK Sarajevo je dobro opremljen dodatnim sadržajima. Ondje ćete naći: kafić Time koji gleda direktno na autobusne perone, trafiku na kojoj možete kupiti dnevni tisak i vodu te pekaru.

  Zbog dobre povezanosti kolodvora s gradskom jezgrom lako se dolazi do centra grada. S obzirom na to da je Sarajevo turistički vrlo posjećen grad i ta posjećenost je u konstantnom porastu bilo bi dobro imati rezervirano mjesto u autobusu, odnosno unaprijed kupiti kartu preko Vollo aplikacije.

  Putovanje Sarajevo - Međugorje

  Putovati na liniji Sarajevo - Međugorje znači prijeći 153 km za 3 i pol sata. Obije su ove destinacije turistički popularne i nerijetko, posebice tijekom sezone, pune posjetioca iz raznih dijelova Europe.

  Putujete li sami uz dobru knjigu put će vam proći za tren. U slučaju pak da imate suputnika ne trebate brinuti. Red razgovora da ubije tišinu, red šutnje da imate mir. Ako vam ništa od toga nije opcija onda će biti najbolje da odmorite tijelo i um promatrajući predivne krajolike koji se pred vama izmjenjuju.

  Većina autobusa ima WiFi. Zamolite šifru i uživajte bez brige oko toga hoćete li potrošiti previše mb.

  Autobusni kolodvor Međugorje

  Autobuska stanica Međugorje smještena je na adresi Ivana Pavla II, točnije, odmah kod pošte. Od centra grada ovaj je AK udaljen svega 0.5 km, ili drugim riječima 7 min hoda. Lociran praktički u samom središtu grada ovaj je autobusni kolodvor otvoren od 2011. godine.

  Stanica za autobuse ima šaltere za kupovinu karata, a odmah pored nalazi se trafika u kojoj možete kupiti štampu i tako si skratiti vrijeme čekanja autobusa.

  Nadalje, nedaleko AK Međugorje smješten je supermarket u kojem možete obaviti veću kupovinu. Za one koji ogladne čekajući na bus, u okolici kolodvora naći ćete restorane, a ako vam treba samo malo dodatne budnosti kafići su također nadohvat ruke pa znate što vam je činiti.

  Oprema autobusa na relaciji Sarajevo - Međugorje

  Autobusi koji prometuju na relaciji Sarajevo - Međugorje imaju klimu, a veliki dio njih ima besplatan pristup internetu, kao i utičnice za napajanje smartphonea.

  Zašto je autobus najbolji odabir na relaciji Sarajevo - Međugorje

  Linija Sarajevo - Međugorje svojom je kilometražom, a naposljetku i samim trajanjem vožnje idealna za prelazak autobusom. Put dug tek nešto malo više od 150 km, traje 3 i pol sata, a što je taman vremena da odmorite ili pročitate koju stranice knjige, odnosno magazina.

  Druga vam je opcija automobil. Međutim, sjetite se da je cijena jednosmjerne karte Sarajevo - Međugorje 17.5 BAM/67 kn. Potrošnja goriva koštat će vas više od toga, a di je još cestarina? Jest. Autobus je povoljnija i jednostavnija opcija, a k tome vam omogućuje da tijekom putovanja odmarate, umjesto da morate biti koncentrirani na vožnju.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Sarajevo - Međugorje

  Na svom putu od Sarajeva do Međugorja autobus prolazi kroz: Ilidže, Konjic i Mostar odakle dolazi do Međugorja. Jednom kada ondje stignete iskoristite sve vrijeme koje imate. Obiđite sve znamenitosti, prošetajte, nabavite si kakav suvenir za uspomenu.

  O Sarajevu

  Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine. Turistički je to veoma razvikana destinacija. Kad posjetioci dođu u grad najviše se dive starom gradu, tamošnjim uskim uličicama, Baščaršiji i popularnoj trgovačkoj ulici Kazandžiluku. Osim tog, kod većine divljenje izaziva i hrana koja kao da i sama progovara o tamošnjoj tradiciji. Najpopularniji su svakako ćevapi.

  Jeste li znali da je upravo u Sarajevu počeo 1. svjetski rat? Nakon što su ubili austrougarskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegovu suprugu. To je razlog zbog kojega se mnogi turisti odluče posjetiti Latinski most budući da je upravo to mjesto na kojem se dogodilo ubojstvo.

  Ako ste muzej u Sarajevu već posjetili, sada je možda vrijeme da provjeri traje li jedan od ovih festivala: Sarajevo Film Festival, Sarajevske zime, Sarajevski Jazz Festival te mnogi, mnogi drugi.

  O Međugorju

  Kada stignete u Međugorje nalazite se u jednom od najvećih marijanskih svetišta u svijetu. Najznačajniji događaji u Međugorju su: Godišnjica ukazanja, proslava Velike Gospe, Festival mladih, misa na Križevcu, proslava Uskrsa, Božića i Nove Godine.

  Stignete li u grad izvan vremena odvijanja ovih događaja tada vam definitivno vrijedi vidjeti: Župnu crkvu sv. Jakova, vanjski oltar, Brdo ukazanja, Križevac, kapelica klanjanja, kip Kraljice Mira, kip sv. Leopolda Bogdana Mandića, groblje Kovačica i Župni dvor.

  Gladni i umorni od razgledavanja sjednite u jedan od ovih restorana kako bi se najeli i odmorili noge: restoran Viktor, Santa Fe ili Herceg Etno Selo Međugorje.