Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Sarajevo i Dubrovnik.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Sarajevo, BA Za: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Sarajevo - Dubrovnik

  Prelazeći relaciju od Sarajeva do Dubrovnika slijedi vožnja tokom koje prolazite ukupno 236 km. Ovo putovanje je nesumnjivo sigurno i udobno.

  Vrijedi naglasiti da autobus na ruti Sarajevo - Dubrovnik polazi praktički iz dana u dan. Nove ceste čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite.

  Spomenutu rutu vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Puno autobusnih tvrtki garantira puno polazaka u danu. Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje na opisanoj relaciji u 10:00.

  Puno polazaka omogućava da domaći i inozemni putnici planiraju putovanje u konkretno vrijeme pa da si prema tom planiraju svoj prevoz do apartamana. Valja spomenuti i da autobusna preduzeća na ovdje opisanoj ruti u jednom danu uobičajeno polaze 1 put i to od 10:00 do 10:00.

  Prosječna, odnosno okvirna cijena toga putovanja je 40 KM. Kod putovanja autobus napravi pauzu do 9 puta, a u tim pauzama možete prolistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom.

  U slučaju da želite na stanicu ne zaboravite da ste ovdje u prilici ući u kontakt i upitati na šalteru za informacije u vezi kakvih nedoumica, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red. Svoj put autobusom uz Vollo možete realizirati iz vlastita doma.

  Lista prevoznika Sarajevo - Dubrovnik

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusna stanica Sarajevo

  Glavna autobusna stanica može, stignete li puno ranije od vremena polaska autobusa, ponuditi puno tamošnjih sadržaja i usluga. Za one umorne tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje.

  Samo mala napomena, pripremite si sitan novac za: toalet, garderobu i parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 100 KM plaćati jedva 3 KM za toalet. Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: pekaru, trgovinu, kao i bankomate i mjenjačnicu.

  Prilično je nezgodno da svi ostali putnici i vozač nestrpljivo čekaju samo tebe. Pazite da na vrijeme budete i čekate na stanici.

  Putovanje Sarajevo - Dubrovnik

  Uoči putovanja svakako provjerite ide li , tj. vozi li vaš bus autocestom ili manjim lokalnim cestama. Informacija o liniji mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vrijeme na putu.

  Naime, putovanje autocestom garantuje vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika. Ipak uglavnom vrijedi da je putovanje zabavnije i manje jednolično krenemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici promatrati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive.

  Ipak istina je da ćete autocestom biti ranije na odredištu, zato što vam je idući njom potrebno u prosjeku 4 sata. Starijim cestama trebat će vam dulje te tim putem nekada i više od jednog sata budete u zaostatku.

  Autobusna stanica Dubrovnik

  Nakon što dođete na vaše odredište savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate je na čuvanje u garderobu, a za slučaj da je skroz popunjena pitajte, tj. saznajte postoji li neka druga garderoba u blizini stanice. U Dubrovniku otiđite do obližnjeg caffe bara pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da krenete istraživati grad.

  Oprema autobusa na relaciji Sarajevo - Dubrovnik

  Autobusi na relaciji od Sarajeva do Dubrovnika opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati mogućnost priključiti svoj uređaj da se napuni. Prije svega istina je da se ponekad u busu nađe i minijaturni toalet za putnike, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Putnici se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida signala i generalne nemogućnosti uživanja u surfanju. Internet u busu nerijetko šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Sarajevo - Dubrovnik

  Najbolja prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion. Usporedimo sada autobus s ovdje iznesenim sredstvima za prevoz. Put od Sarajeva do Dubrovnika pokriven je mnogobrojnim vozilima.

  Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. U prvi mah se automobil čini kao bez premca najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to očigledno nije samostalni trošak.

  Negativnost voza jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu. Dakle, niste slobodni birati među brojnim polazaka, ali ste u situaciji izdvojiti nebrojene sate za put.

  Nema sumnje, autobus daje putnicima visoku kvalitetu, udobnost iskustvo vozača i sigurnost vožnje. Autobus garantuje široko povoljne cijene jednosmjernih i povratnih karata.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene. Već svi znaju da aerodromi nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego moraju biti smješteni izvan njega.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Sarajevo - Dubrovnik

  Vozeći se autobusom prolazite cijeli niz zanimljivih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti dosadna i jednolična pa zato nakon što uđete u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve.

  Uživajte promatrajući ih i paralelno planirajući svoje sljedeće putovanje. Putujući od Sarajeva do Dubrovnik proći ćete: Zenica, Kakanj, Visoko i Konjic.

  O Sarajevu

  U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske spomenike, a ako niste sigurni koji su za grad najvažniji bez ikakva premišljanja porazgovarajte s sa starosjediocima i gradskim znancima, tj. pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Sarajevu prvo prošećite i razgledajte centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu. Centar grada, tj. glavni trg, poslastica je za one željne gradske vreve.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo mjesto obiluje istorijom te je prava šteta ne odvojiti dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Dubrovniku

  Bit će da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu i urbani, moderan, ovdašnji životni stil. Bilo da želite posjetiti divne oaze prirode, bilo da želite svjedočiti djelićima istorije i diviti se tamošnjim građevinama Dubrovnik je za vas najbolja destinacija.

  Za ljubitelje kontinentalnih područja u BiH tu su: Jajce, Livno, Travnik i Vitez. Za slučaj da biste htjeli nastaviti svoj put u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.ba, a ako bi radije detaljnije istražili BiH, tu su: Banja Luka, Brčko, Livno, Sarajevo i Tuzla.