Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Sarajevo i Banja Luka.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Sarajevo, BA Za: Banja Luka, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Sarajevo - Banja Luka

  Linija Sarajevo - Banja Luka duga je 191 km, a na njoj svakoga dana voze četiri busa. Prvi u danu je onaj prijevoznika Croatia Bus/Globtour. Autobus na toj liniji polazi iz Sarajeva u 5:00 h da bi u Banja Luku došao u 10:15 h. Osim te, spomenuti prijevoznik ima još jednu liniju, onu popodnevnu. Polazak te linije zakazan je za 16:30 h, a dolazak na odredište u 21:45 h.

  Put u oba spomenuta slučaja traje 5 sati i 15 minuta. Bus pri tom ima šest stanica. Redom su to: Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Prnjavor.

  Drugi prijevoznik na liniji je Babić-Bisstours. Prva njegova linija u danu kreće u 7:45 h i na odredište, tj. u Banja Luku stiže u 12:45 h. Putovanje na ove dvije linije traje točno 5 sati. Usprkos tome, vozeći se s ovim prijevoznikom autobus staje na sedam stanica: Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Prnjavor.

  Lista prijevoznika Sarajevo - Banja Luka

  • Babić-Bisstours d.o.o.
  • Croatia Bus/Globtour d.o.o.

  Autobusna stanica Sarajevo

  Kolodvor u Sarajevu izgrađen je davne 1968. na adresi Put života 8. Unatoč tome što je prilično zastarjeo nudi sve što vam je potrebno na putu i uoči njega. Jedna od najvećih prednosti, posebice za nesigurne putnike koji su se u Sarajevu našli prvi put, jest kafić Time iz kojega gledate direktno na perone. Nema šanse da propustite svoj bus!

  Osim kafića tu je i ostali sadržaj poput: pekare u kojoj možete kupiti kakvo ukusno pecivo da biste pobijedili glad, ali i trafika u kojoj možete kupiti štogod za piće ili kakvu štampu kojom ćete si skratiti vrijeme čekanja.

  Putovanje Sarajevo - Banja Luka

  Linija Sarajevo - Banja Luka duga je tek nešto malo manje od 200 km. Na njoj svakodnevno polaze četiri busa po dvije linije od dva navedena prijevoznika. Prosječno trajanje putovanja na liniji iznosi 5 sati i 8 minuta.

  Cijena jednosmjerne karte kreće se oko 29 BAM/ 112 HRK, a što je s obzirom na kilometražu koju imate prijeći kao i vrijeme koje ćete provesti na putovanju cijena koju se svakako isplati potrošiti na putovanje od Sarajeva do Banja Luke.

  Autobusna stanica Banja Luka

  Autobuski kolodvor Banja Luka nalazi se na adresi Braće Podgornika. Od centra je grada udaljen 2,8 km, tj. tek nešto malo više od pet minuta autom. Ne pomišljajte, posebice s hrpom prtljage, ovu udaljenost prelaziti pješice. Radije si u odsustvu obitelji i prijatelja, nazovite taxi.

  Od sadržaja na autobusnom kolodvoru naći ćete toalet (plaća se) i kafić. Osim njih tu je i 25 perona s kojih svakoga dana, ovisno o dobu godine, polazi i do 300 buseva, odnosno do nekoliko tisuća putnika.

  Ogladnite li, u blizini AK Banja Luka potražite ove restorane: Barbecue i Putnik. Tražite li samo mjesto na kojem bi mogli popiti ukusnu kafu najbliži kolodvoru je AS, dok je Princip malo udaljeniji, smješten je točno preko puta taxi stajališta.

  Oprema autobusa na relaciji Sarajevo - Banja Luka

  Autobusi koji prometuju na liniji Sarajevo - Banja Luka imaju funkcionalnu klimu, a nerijetko i TV prijamnike. Nije rijetko da autobusi imaju i WiFi koji će vam sasvim sigurno skratiti vrijeme putovanja, no na ovo nemojte računati. U slučaju da ste jedni od onih koji se bez interneta osjećaju izgubljeno, osigurajte si vlastiti pristup neovisno autobusa.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Sarajevo - Banja Luka

  Autobus je na liniji Sarajevo - Banja Luka definitivno najbolji izbor. Osim što je putovanje idealne duljine za prelazak, ili bolje rečeno putovanje autobusom, cijena je prilagođena svačijem džepu. Osim toga, za razliku od putovanja automobilom koje bi vas i koštalo više, vozeći se autobusom imate se priliku posve opustiti i odmoriti.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Sarajevo - Banja Luka

  Na putu od Sarajeva do Banja Luke proći ćete područjem: Vogošca, Travnika, Šišave i Kneževa. Vrijeme putovanja iskoristite da se zabavite kakvim poučnim i zabavnim štivom ili pak odmaranjem kroz promatranje krajolika kojim prolazite.

  O Sarajevu

  Sarajevo je grad u kojemu za posjeta obavezno posjetite Baščaršiju, prošetajte Ferhadijevim šetalištem koje se pruža od Sebilja u središtu Baščaršije do Vječne vatre u centru grada. Zatim obiđite Latinski most na kojemu su ubijeni Franz Ferdinand i njegova žena, a kojim je počeo Prvi svjetski rat čime ovaj most postaje nezaobilazna stanica za turiste.

  Koliko god kratko bili u Sarajevu nema opravdanja da ne probate ćevape na Baščaršiji, ne okusite halvu, ne probate baklavu uz tamošnju kafu.

  Informacije radi, središte grada je od autobuske stanice udaljeno tek desetak minuta javnim prijevozom. iz tog razloga ne morate brinuti da će vam na putovanje do centra otpasti puno vremena. 

  O Banja Luci

  Po dolasku u Banja Luku prošetajte tamošnjim najpoznatijim šetalištem - Gospodskom ulicom, iliti ulicom Vaselina Masleše. Osim nje posjetite: tvrđavu Kaštel kao najstariji povijesni spomenik u gradu Banja Luka i Muzej pozorišnih lutaka. Za posjetioce grada svakako bi moglo biti interesantno obići Etno selo “Ljubačke doline”.