Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Mostar i Split.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Mostar, BA Za: Split, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Mostar - Split

  Između Mostara i Splita stoji 167 km udaljenosti. Vrijeme potrebno da pređete taj put iznosi tek nešto malo manje od 4 sata, a što ovu liniju čini idealnom za prelazak autobusom.

  Svakog dana minimalno četiri linije dolaze iz Mostara za Split. Shodno mogućnosti da izaberete vrijeme putovanja i prijevoznika praktički je nemoguće da ne pronađete za sebe odgovarajući polazak.

  Autobusni kolodvori u Mostaru

  U Mostaru postoje dva, glavna, autobuska kolodvora (Istok i Zapad), a oba su smještena nedaleko gradskog središta.

  Autobusni kolodvor Istok spojen je sa Željezničkom stanicom što uvelike olakšava putovanje za putnike koji koriste kombinirani prijevoz. Na tom ćete kolodvoru pronaći čekaonicu i kafiće, a koji su prilično starijeg datuma. Želite li se opustiti u novijem kafiću morate prošetati tek koji metar dalje. Preko puta kolodvora nalazi se i pekara gdje možete kupiti kakvo pecivo i time pobijediti osjećaj gladi.

  Drugi autobusni kolodvor, Zapad, nalazi se nedaleko Hotela City i studentskog centra. Radi se o novom kolodvoru čiji su kafići i čekaonica moderni te ugodno opremljeni s neizostavnom besplatnom konekcijom na Internet. Ni na ovom kolodvoru nećete ostati gladni. Naime, nedaleko kolodvora nalaze se: trgovina u sklopu benzinske crpke, pekarnica i pizzeria.

  U neposrednoj je blizini restoran koji nudi jela s roštilja, kao i manji tržni centar. Na manje od 5 minuta hoda od kolodvora naći ćete banku i bankomate.

  Putovanje Mostar - Split

  Na svom putu od Mostara do Splita proći ćete 167 km u 3 sata i 45 minuta koliko otprilike traje putovanje. Uzmite u obzir da je Hrvatska dobro pokrivena autocestom, što se baš ne može reći za BiH.

  Ipak, zbog povezivanja s Dubrovnikom, ali i Međugorjem, znameniti međunarodni hodočasnički centar u BiH, prometnice odgovaraju standardima, a vožnja njima je sigurna. Prema tome, tijekom vožnje na liniji Mostar - Split promet bi se trebao odvijati bez nekih poteškoća.

  Autobusni kolodvor u Splitu

  U Splitu AK se nalazi na adresi Obala kneza Domagoja 12. Nedaleko njega nalaze se trajektna luka i željeznički kolodvor. Presijedate li ovo je sigurno odlična vijest. Kolodvor je opremljen čekaonicom koja se nalazi u samoj zgradi kolodvora, kafićima, bankomatima i bankom na Rivi, a koji su od kolodvora udaljeni tek minutu-dvije. Tu su i slastičarnice, pekare, kao i obližnji fast food.

  Oprema autobusa na relaciji Mostar - Split

  Autobusi linije Mostar - Split opremljeni su klimom i TV-om. Većina njih ima osiguran WiFi i utičnice na kojima možete puniti svoje smartphone uređaje. S druge strane, na toalet u busu zaboravite. Rijetki su oni koji ga imaju.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Mostar - Split

  Jednosmjerna karta Mostar - Split košta 26 BAM, tj. 100 HRK. Povoljna cijena je samo jedan od razloga što držimo da je autobus najbolji izbor na ovoj ruti. Nema sumnje da ćete uštedjeti. Idete li automobilom cijeni goriva poterbno je pridodati cijenu cestarine. No, mnogo je važnije, posebno putujete li umorni nakon cjelodnevnog rada, to što vrijeme vožnje možete iskoristiti za odmaranje.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Mostar - Split

  Putem od Mostara do Splita autobus prolazi: Čitluk, Međugorje, Ljubuški, Čapljinu, Metković, Ploče, Gradac, Makarsku i Omiš.

  Čitluk vrvi od brojnih, obrađenih vinograda pa je to izvrsna prilika da doživite pravu, iskonsku Hercegovinu. Međugorje, svjetsko hodočasničko mjesto, vjerojatno ne treba pobliže opisivati. Slijedi Ljubuški, grad poznat po brojnim slapovima, a zatim i Čapljina - okružena Mogorjelom i Gabelom, srednjovjekovnom arhitekturom i Hutovim blatom.

  Potom Metković, Hrvatska, poznat po arheološkim pronalascima i jedinstvenom ornitološkom području. Kako dalje putujete tako prolazite kroz Ploče, Gradac i Makarsku sve do Omiša. Riječ je o malenom gradu nedaleko Splita, a poznatom po predivnom kanjonu Cetine i jedinstvenim Gusarskim bitkama koje se ondje održavaju svake godine u kolovozu.

  O Mostaru

  Već pri ulazu u Mostar uočit ćete njegovu multikulturalnost. Minareti i zvonici jasno ukazuju da se u Mostaru spajaju različite kulture. Za razgledavanja obavezno obiđite: Stari most i jezgru grada, razne zanimljivosti i muzeje, divlje konje u Bilama, Podveležje s utvrdama zaostalim iz Austrougarskog perioda ili nakon Drugog svjetskog rata.

  O Splitu

  Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj, a najveći na obali. Jednom kad ste tamo, prošetajte Rivom i Marjanom, sjednite u kafić na jednu dugu, splitsku kavu, okupajte se na Bačvicama. Peristil, Prokurative, Dioklecijanova palača, Crkva sv. Duje… samo su neke od znamenitosti. Obiđite ih pa sjednite u kakav restoran na fini zalogaj. :)  

  Novi vozni red, detaljnije informacije oko polaska busa, popuste za djecu, studente i umirovljenike saznajte putem naše Vollo web stranice ili putem Android aplikacije.