Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Mostar i Livno.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Mostar, BA Za: Livno, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Mostar - Livno

  Krenuvši iz Mostra do Livna čeka vas udobna vožnja autobusom. Na put između ova dva grada bus polazi svakodnevno po 3 puta. Na ruti ćete provesti par časova, a tokom kojih 120 km užarene ceste ostavljate za sobom.

  Autobusni polasci već od 07:05 garantuju nam da stignemo na autobusku stanicu u tačno određeno vrijeme. Za putovanje nam treba u prosjeku 1 sat i 58 minuta, a taj period tiho razgovarajte ili zurite kroz prozor.

  Od mnogobrojnih firmi koje prelaze ovu udaljenost prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o. Velik broj preduzeća za prevoz momentalno garantuje i pregršt autobuskih linija te ste slobodni tempirati svoj dolazak u Livno tada kada vam to najviše paše.

  Za vožnje autobusni prevoznik staje u prosjeku 3 puta, a zaustavljanje busa iskoristite da bi glasnije popričali jer napokon nikome ne smetate, ali i kako bi na brzinu popili kavu. Tok vožnje i broj zaustavljanja ovise o prevozniku i odabiru ceste, a u glavnini se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prevoznici omogućili kupcima svojih usluga sigurnu vožnju.

  Kartu u jednom smjeru po najmanjoj cijeni nudi prijevoznička tvrtka CROATIA BUS d.o.o i to po cijeni od 9.98 BAM. Kontra toga kartu po najskupljoj cijeni prodaje isti prijevoznik po cijeni od 12.6 BAM.

  Imajte na umu da se popusti najčešće odobravaju na određene kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike. Središnja autobuska stanica Mostar nudi svojim putnicima da vide, odnosno saznaju novi vozni red, zato ovdje navodimo tek da autobusni prevoznici na liniji prometuju od 07:05 do 14:20. Za dodatne informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i upitajte zaposlenika zaduženog za informacije.

  Lista prijevoznika Mostar - Livno

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusna stanica Mostar

  Ako dođete ranije na autobusnu stanicu Mostar, nemojte uletiti odmah u prvi caffe bar. Kad stignete do zgrade stanice uputite se koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo malo vremena.

  Kad smo već kod autobusne stanice nije uzalud osigurati si i koju marku više za potrebe WC-a, jer nije neka fora sa krupnom novčanicom plaćati toalet 1-2KM. No prije svega, ostavite svoje stvari u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno razmijeniti kovanice.

  Kad se riješite prtljage, a ako vam se ne pije kava potražite kakav fast food i ondje odmorite do busa. Naime, u okruženju stanice smjestio se zavidan broj primamljivih sadržaja i usluga. Zaista, svačeg oko stanice ima, preko pekara pa do pošte.

  Putovanje Mostar - Livno

  Veliki dio prevozničkih firmi u Livno stiže za prosječno 1 sat. Imate li mogućnost birajte prevozničku firmu po tome ide li autocestom i to zato jer je put njom bezbjedniji te ćete na taj način brže doći.

  Odluči li vozač stati na benzinskoj stanici ovo uobičajeno traje 10-15 minuta, odnosno za toliko oduljuje vaš dolazak u Livno. Vrijeme koje ćete provesti na putu ovisi o prometnici kojom se vozite, ali sasvim očito i o stajanjima.

  Napominjemo da su cijene najosnovnijih potrepština za put očito skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na regularne dućane. No, tokom stajanja barem imate taman vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kavu iz aparata.

  Autobusna stanica Livno

  Autobusna stanica svojim gostima pruža mogućnost da odmore u jednome od obližnjih fast food objekata i usput si nabave kakav fini zalogaj. Po dolasku na autobusnu stanicu stavite stvari u garderobu i slobodni razgledajte grad ili mjesto u koje ste pristigli pa pri tom svakako posjetite, tj. obiđite i gradske spomenike te najpopularniji trg u Livnu.

  Nadalje, po pronalasku apartmana vratite robu iz garderobe i krenite putem do apartmana, a kada se smjestite možete bilo šta i to kako želite, na primjer, nakratko sjesti pa obići centar, odnosno obići centar pa odrijemati. Zaustavite gradske domaćine i znalce i informišite se o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja.

  Oprema autobusa na relaciji Mostar - Livno

  Autobusni prevoznici teže međunarodnim standardima tokom opremanja busa pa kvalitetna oprema ne iznenađuje. Autobusi koji voze od Mostra do Livna opremljeni su sa klima uređajem i TV-om, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj tablet.

  Wireless internet u busu je nešto na što se nije zgodno apsolutno oslanjati, jer je nerijetko signal prezagušen zbog gomile turista u vašem autobusu. Neki autobusi imaju i WC, međutim, ovo je rađe iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte znatnije na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Mostar - Livno

  Ruta Mostar - Livno pokrivena je različitim oblicima prevoza, pa u ovisnosti o tome slijedi poređenje busa s drugim sredstvima za prevoz. Na ovoj je relaciji najčešće riječ o sljedećim prevoznim sredstvima: automobil, autobus, voz i avion.

  Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućuje izbor između mnogo dnevnih polazaka te visok nivo bezbjednosti vožnje. Voz nije najbolje moguće rješenje jer praktički nužno podrazumijeva odabir između nekoliko raspoloživih linija, a osim tog su iznosi karata za voz očito skuplje. Lični automobil se može činiti kao odlično rješenje za prevoz, ali kod njega problematika oko isplativosti uzima maha padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati iznos za cestarinu.

  Zračna kilometraža je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je stvarna prednost aviona u usporedbi s busem, no ići na put avionom znači potrošiti više novca u odnosu na bus. Minus aviona je ta što kada sletite trebali biste se pozabaviti prevozom do gradskog centra, naime, luke za avione se obično nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete dodatno platiti.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Mostar - Livno

  Dok se vozite autobusom možete promatrati mjesta kojima idete, jer tako zapravo momentalno dobijete ideju o novom gradu kojega planirate obići. U svakom slučaju, tijekom putovanja busom prolazite razna mjesta i gradove. Putujući od Mostra do Livno proći ćete: Neum, Opuzen, Metković i Čapljina.

  O Mostaru

  Prije svega, po dolasku u Mostar prije kretanja u avanturu se sjednite na tren, a za to je kafić u centru vjerojatno najbolji izbor pošto u njemu možete na miru popiti svoju kavu. Grad ćete detaljno upoznati ukoliko njime šetate pa ga s time na umu obiđite i upoznajte. Odbacite uobičajeni gradski prevoz, jer ste došli upoznati Mostar, a da biste to i učinili morat ćete se malo rekreirati.

  Brojne galerije i muzeji mjesta su u Mostaru na kojima dodatno proširujete svoje znanje pa zavirite u njih da bi postali bogatiji za dijelove nekih tuđih istorija i načina života. Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede ostali historijski i umjetnički spomenici Mostra.

  Ako ste gladni idite putem do glavne gradske ulice, jer ćete u njenoj blizni naići na svakojake restorane.
  Grad Mostar je u blizini gradova: Sarajevo, Zenica, Bugojno, Trebinje i Travnik.

  O Livnu

  U Livnu i oko njega ćete vidjeti puno divne prirode i parkova. Livno je za mnoge goste grada velika nepoznanica ili mjesto o kojem su čuli od drugih pa iz tog razloga predlažemo da se što prije uputite u njegovo upoznavanje. Ovaj grad je “natrpan” istorijom i kulturom - sve od crkvi, džamija i drugih sakralnih objekata do savremenih sadržaja i gradskih novina.

  Naime, vodiči u Livnu nisu obavezni. Ako ste iole poduzetni i snalažljivi sigurno ćete moći i bez turističkih pratitelja.

  Mislite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije izvan Bosne i Hercegovine: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Zagreb (Hrvatska).
  Grad Livno se nalazi u blizini sljedećih gradova: Split, Zenica, Mostar i Bugojno.