Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Mostar i Kotor.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Mostar, BA Za: Kotor, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Mostar - Kotor

  Udaljenost između gradova Mostar i Kotor iznosi 188 km. Dnevno na toj liniji polaze četiri autobusa. Prosječno trajanje puta je 8 sati i 6 minuta. Za to vrijeme možete jednostavno uživati u kakvoj knjizi ili pak promatrati krajolik kojim prolazite.

  Obje države, kako Bosna i Hercegovina, tako i Crna Gora, imaju prekrasnu prirodu koja putnike na momente ostavlja bez teksta te ih nagovori da posegnu za mobitelima i okušaju sreću fotografiranjem kroz prozor busa. Svi znamo da to nikad ne izgleda savršeno, čak ni prosječno dobro, no to ne znači da nećemo pokušati.

  U slučaju da pak još uvijek niste kupili svoju kartu Mostar - Kotor dobro je znati da njena prosječna cijena za jedan smjer iznosi 43.80 BAM, odnosno 168.70 HRK.

  Lista prijevoznika Mostar - Kotor

  • Croatia Bus d.o.o.

  Autobusni kolodvor Mostar

  Mostar je grad koji ima dva autobuska kolodvora - Istok i Zapad gledano u odnosu na rijeku Neretvu koja ondje protječe.

  Autobusni kolodvor Mostar Istok ima tu prednost što se naslanja na željezničku stanicu pa vam je u slučaju korištenja kombiniranog prijevoza najlakša stvar na svijetu prijeći s jednog prijevoznog sredstva na drugo.

  Nadalje, u sklopu ćete toga kolodvora Mostar Istok pronaći: više kafića, trafiku, pekarnicu, Hotel Ero, bankomate i banke te Mepas Mall - veliki tržni centar.

  Autobusni kolodvor Mostar Zapad izgrađen je u sklopu studentskog centra i Hotela City. S obzirom na to da je ova autobuska stanica novijeg datuma ne čudi da ćete ondje naići na moderniju ponudu: kafića, pekarnica i ostalog sadržaja koji bi mogao biti potreban putnicima.

  Nadalje, na nekoliko minuta hoda po zapadnoj obali Neretve, osim banaka i bankomata, pronaći ćete odličan grill restoran. Pitajte domaćine, sigurno će vam ga rado preporučiti.

  Putovanje Mostar - Kotor

  Kada krećete na put od Mostara do Kotora sjetite se da se radi o udaljenosti od malo manje od 190 km. Cijene karata za bus pristupačne su za svačiji džep pa je time i malo produženo putovanje, radi povremenih stanica i stanja ceste te prelaska granice, opravdano.

  Kupujete li jednosmjernu kartu za autobus koštat će vas u prosjeku 43.80 BAM, odnosno 168.70 HRK. Ako vam je bitno da čim prije stignete na vaše odredište u tome slučaju će biti najbolje da odaberete polazak u 7 h. Taj će bus za 6 sati, odnosno u 13 h biti u Kotoru. Cijena za tu liniju je, doduše, nešto viša. Jednosmjerna karta s polaskom u 7 sati ujutro koštat će vas 65 BAM/250 HRK.

  Autobusni kolodvor Kotor

  Autobusni kolodvor Kotor izgrađen je 1981. Opremljen s 10 perona, parkingom za autobuse, taxi stajalištem, kao i parkingom za goste, ovaj kolodvor nudi usluge prijevoza unutar Crne Gore, ali i izvan nje.

  Klimatizirana čekaonica, bankomat, garderoba, kafić, trafika s dnevnim tiskom, ured za prodaju karata, kao i onaj za informacije na kojem možete saznati novi vozni red, popuste i akcije - sve ćete to naći na ovome kolodvoru.

  Osim tog, tu je i turistička agencija koja spremno odgovara na sva vaša pitanja o Kotoru i naposljetku Crnoj Gori. Samo mala napomena, ove usluge možete koristiti u radno vrijeme autobuske stanice, odnosno od 06:00 do 22:00.

  Oprema autobusa na relaciji Mostar - Kotor

  Autobusi koji prometuju na liniji Mostar - Kotor imaju sve što vam je potrebno da bi vam putovanje od jednog do drugog grada bilo ugodno. Klima i udobna sjedala nešto su što se podrazumijeva.

  Osim tog, većina buseva ima TV prijamnike, WiFi, kao i utičnice za punjenje vaših smartphone uređaja.

  Na toalet u autobusu ipak nemojte previše računati. Većina ih nema. Međutim, tijekom stajanja autobusa svakako ćete imati priliku otići na toalet, a osim toga malo protegnuti noge, pa čak i popiti brzinsku kafu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Mostar - Kotor?

  Vrlo jednostavno. Tko želi sjediti za upravljačem satima, ako to vrijeme može iskoristiti da se odmori i da umiri svoje misli? Tko danas ima previše vremena pa da si odabire dodati još malo posla, umjesto da to vrijeme provede čitajući knjigu, ispunjavajući križaljku ili drijemajući?

  Dvjestotinjak kilometara, posebno na cesti koja dijeli ova dva grada i nije čas posla za prijeći. Uostalom, u slučaju da se dvoumite između autobusa i osobnog automobila, dovoljno je reći da troškovi automobilom premašuju cijenu vožnje busom.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Mostar - Kotor

  Kroz 200-tinjak km udaljenosti koliko ćete se voziti idući busom od Mostara do Kotora proći ćete mimo mnogih gradova i mjesta. Blagaj, Stolac, Meča, Bileća, Grahovo i Dobrota. Svakako preporučujemo da razgledate prekrasnu prirodu. U redu, u redu… ako ste preumorni oprašta vam se i zaspete li.

  O Mostaru

  Mostar. Grad koji je u prvom redu poznat po Starome mostu koji se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine još od 2005. Većina turista po dolasku u grad hrli, pa i prije nego se smjesti u svoju hotelsku sobu, vidjeti Stari most i Neretvu koja ispod njega tvrdoglavo teče.

  Kad ste u Mostaru, u gradu ste okupanim suncem i tome je tako čak 280 dana godišnje. Brojne kafe na osunčanim terasama prava su prilika za odmor duše i tijela te odmak od svakodnevnih briga.

  Podijeljen na dva dijela, stari dio Mostara ostao je u 16. stoljeću, dok novi dio pruža priliku da uživate u svim blagodatima, ili bolje reći prednostima, modernog, suvremenog života.

  Kad se, i ako, zasitite Mostara njegova je prednost i blizina drugim turistički značajnim gradovima. Prije svega tu je Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine, kao i Split i Dubrovnik - dragulji hrvatske obale.

  O Kotoru

  Kotor i njegova mediteranska luka okruženi su impresivnim gradskim zidinama te su do danas vrlo dobro sačuvani. Na listi su UNESCO-ve svjetske baštine od 1979. Ono što ljepoti Kotora dodatno doprinosi jesu litice Orjena i Lovčena - planina koje se uzdižu nad gradom.

  Kotor ima obrise talijanske kulture što ne čudi ako se prisjetimo da je jedno vrijeme pripadao Veneciji, a svoje je utvrde imao od 535. godine.

  Među najstarijim zidinama grada svakako je Biskupija neposredno uz Katedralu sv. Tripuna, a koja je izgrađena 1166. te posjeduje bogatu zbirku umjetničkih slika. Od drugih znamenitosti bitno je spomenuti ove: česmu Karampanu, Crkvu sv. Ozane, Crkvu sv. Luke, Crkvu sv. Klare, Crkvu sv. Mihaila te Kneževu palaču koja je nastala u 18. stoljeću zajedno s Kulom gradske straže.

  Kamo dalje? Podgorica, Budva i Tivat samo su neke od opcija, a koje su druge istražite pomoću naše Vollo platforme za pregled, usporedbu i kupovinu autobusnih karata.