Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Kotor i Mostar.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Kotor, ME Za: Mostar, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Kotor - Mostar

  Udaljenost od Kotora do Mostara iznosi 187 km, a na taj put svakoga dana kreću četiri autobusne linije. Prva dva busa kreću u 11 h, a na odredište, točnije u Mostar, stižu u razmaku od 10 minuta. Jedan tako stiže u 19:50, a drugi u 20:00. Volite li izbjeći gužvanje u autobusu preporučujemo da u tom slučaju izaberete upravo jedan od ova dva polaska.

  Sljedeći je polazak iz Kotora u 14:40, a dolazak u Mostar u 20:15. Posljednji na liniji Kotor - Mostar kreće bus u 22:00, da bi stigao na ciljni autobusni kolodvor u 6:30 sljedećeg dana.

  Prosječno trajanje putovanja iznosi 8 sati. Svakako je bitno napomenuti da je najbrža linija polaska u 14:40, što ne čudi budući da je taj autobus na svom odredištu već za 5 sati i 35 minuta.

  Cijena jednosmjerne karte na Kotor - Mostar liniji kreće se u rasponu od 44.50 BAM/170 HRK do 65 BAM/250 HRK. Imajte na umu da se na kupovinu povratnih karata obračunava dodatan popust.

  Lista prijevoznika Kotor - Mostar

  • Croatia Bus d.o.o.

  Autobusni kolodvor Kotor

  Deset perona, taxi stajalište, parking za autobuse, kao i onaj za goste ponajbolji je opis za Autobusni kolodvor Kotor. Osim navedenog tu su i: garderoba, klimatizirana čekaonica, trafika s dnevnim tiskom, kafić, uredi za kolodvorske usluge i bankomati.

  Zanimljivo je da se u sklopu autobusnog kolodvora nalazi turistička agencija koja je nesumnjivo najbolje mjesto za potražiti savjete o tome što obići za posjeta gradu, gdje sjesti na najfiniji obrok ili pak gdje popiti najukusniju kavu. Jedino na što trebate obratiti pažnju kada je u pitanju ova, ali i druge kolodvorske usluge, jest radno vrijeme autobuskog kolodvora koje je od 06:00 do 22:00.

  Putovanje Kotor - Mostar

  Put tek nešto kraći od 200 km idealan je za odmoriti se i zaboraviti na sve brige. K tome, cijena autobusne karte za liniju Kotor - Mostar zbilja odgovara usluzi koju za tu cijenu dobijete. Siguran i bezbrižan prijevoz tijekom kojeg možete čitati knjigu ili rješavati križaljku.

  Prilikom kupovine svoje karte ne zaboravite provjeriti potencijalne akcije i popuste za pojedine kategorije (djeca, studenti, umirovljenici). To možete saznati na šalteru za informacije, ali i putem naše Vollo web stranice ili Android aplikacije.

  Autobusni kolodvor Mostar

  U Mostaru su dva autobusna kolodvora - Zapad i Istok.

  Autobusni kolodvor Mostar Zapad nalazi se tik do studentskog centra i Hotela City. Ovaj je kolodvor u odnosu na Autobusni kolodvor Mostar Istok novijeg datuma pa ćete na njemu imati niz zanimljiva i korisna sadržaja od kafića i pekarnica do obližnjih banaka i bankomata te popularnog, posebno među domaćinima, grill restorana.

  Autobusni kolodvor Mostar Istok naslonjen je na željezničku stanicu što vam uvelike olakšava planiranje putovanja u slučaju da imate kombinirani prijevoz na svome putu. U sklopu ovog kolodvora nudi se sljedeći sadržaj: trafika, pekarnica, kafići, bankomati, banke, Hotel Ero i Mepas Mall - veliki tržni centar.

  Oprema autobusa na relaciji Kotor - Mostar

  Autobusi koji prometuju na liniji Kotor - Mostar imaju klimu i udobna sjedala. Pored tog, većina autobusa ima TV prijamnike putem kojih vozač nerijetko pusti kakav film za putnike.

  Što se toaleta tiče, ne računajte previše na njega. Autobus će tijekom puta svakako stati pa iskoristite te pauze. Također, tijekom njih možete protegnuti noge i popiti brzinsku kavicu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Kotor - Mostar

  Trajanjem puta i cijenom karata autobus je nesumnjivo najbolji izbor na relaciji Kotor - Mostar. Uz to, nudi priliku da jednostavno uživate ne mareći o kilometrima koji su pred vama.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Kotor - Mostar

  Dobrota, Grahovo, Bileća, Meča, Stolac, Blagaj… samo su neka od mjesta kojima prolazite tijekom 200-tinjak km dugog puta od Kotora do Mostara. Predlažemo da za trajanja puta promatrate prekrasne krajolike koji se izmjenjuju pred vama.

  O Kotoru

  Kotor okružuju impresivne zidine zbog kojih je do danas očuvan. Nadalje, litice Orjena i Lovčena, planina koje se uzdižu nad gradom, dodatno naglašavaju ljepotu grada.
  Primjećujete obrise talijanske kulture u Kotoru? Ništa čudno ako se prisjetimo da je grad jedno vrijeme pripadao Veneciji, a svoje je utvrde imao od 535. godine.

  Među najstarijim zidinama grada svakako je Biskupija tik uz Katedralu sv. Tripuna, a koja je izgrađena 1166. Ondje se nalazi bogata zbirka umjetničkih slika. Od drugih je znamenitosti bitno istaknuti: česmu Karampanu, Crkvu sv. Ozane, Crkvu sv. Luke, Crkvu sv. Klare, Crkvu sv. Mihaila te Kneževu palaču koja je nastala u 18. stoljeću zajedno s Kulom gradske straže.

  Jednom kada ste u Kotoru: Podgorica, Budva i Tivat samo su neke od opcija za proširiti svoje upoznavanje i razgledavanje Crne Gore.

  O Mostaru

  Mostar je grad u prvom redu poznat po Starome mostu koji se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine još od 2005. Najveći broj turista po dolasku u grad hrli obići Stari most i Neretvu koja protječe ispod.

  Podijeljen na dva dijela, stari dio Mostara ostao je u 16. stoljeću, dok novi dio pruža priliku da uživate u svim blagodatima modernog,suvremenog, života.

  Sunce obasjava Mostar čak 280 dana godišnje pa su kafe na osunčanim terasama prava prilika za odmor duše i tijela te za odmak od svakodnevnih briga.

  Kad se, i ako, zasitite Mostara njegova je prednost blizina drugim turistički značajnim gradovima. Prije svega tu je Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine, ali i Split i Dubrovnik koji su svojevrsni dragulji hrvatske obale.