Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Grude i Risan.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Grude, BA Za: Risan, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Grude - Risan

  Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i sigurno. Na ruti od Grudea do Risna slijedi vožnja koja je duga ukupno 205 km.

  Valja naglasiti da autobus na ruti Grude - Risan kreće u pravilu praktički svaki novi dan. Moderne ceste čine da ne brinete, odnosno da se opustite.

  Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje na navedenoj ruti u 05:25. Puno autobusnih prevoznika garantira znatan broj ruta. Tu liniju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o.

  Naglasimo i da autobusne firme na ovdje opisanoj ruti u 24 sata u glavnini prelaze put 1 put i to od 05:25 do 05:25. Puno polazaka daje priliku da si svaki putnik planiraju dolazak na odredište u konkretan sat i vrijeme tako da si prema tom dogovore svoj prevoz do sobe.

  Okvirna cijena dotična puta je 68 KM. Putujući autobus staje do 15 puta, a tokom stajanja možete prolistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom.

  U slučaju da trebate na stanicu podsjećamo da ste na njoj u prilici kontaktirati zaposlenika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih dvojbi, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red. Svoj put autobusom uz Vollo možete organizirati iz praktički svog kreveta.

  Lista prevoznika Grude - Risan

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusna stanica Grude

  Za one i prije kretanja iscrpljene tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Busna stanica može, stignete li puno ranije od vremena polaska autobusa, ponuditi puno vlastitih sadržaja i usluga.

  Od ostalih usluga i sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: parking, bankomate, mjenjačnicu, pekaru i trgovinu mješovitom robom. Sitna napomena, pripremite si sitan novac za: parking, garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100 KM plaćati na primjer 3 KM za toalet na autobusnoj stanici.

  Obratite pažnju na to da se nacrtate u ispravno vrijeme na stanici. Nije neka fora da vozač i svi putnici nervozno iščekuju tebe.

  Putovanje Grude - Risan

  Prije nego krenete na put potrudite se saznati, odnosno pitajte ide li taj autobus kojega pikirate autocestom ili tamošnjom lokalnom cestom. Informacija o liniji mogla bi vam popraviti, tj. olakšati vrijeme na putu.

  Naime, putovanje autocestom garantuje vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika. Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje zanimljivije krenemo li lokalnim cestama, jer tako smo u prilici uočavati kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Starijim cestama trebat će vam više vremena te nekada tim putem i više od sat vremena budete u zaostatku. Bez ikakve sumnje ćete autocestom stići prije, zato što vam njom treba u prosjeku 3 sata.

  Autobusna stanica Risan

  U Risnu se prošećite do obližnjeg caffe bara pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem. Nakon što dođete na autobusnu stanicu savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate je na čuvanje u garderobu, a za slučaj da je skroz popunjena raspitajte se postoji li neko drugo mjesto za odlaganje prtljage u blizini.

  Oprema autobusa na relaciji Grude - Risan

  Prije svega istina je da se u autobusu katkad nađe i WC, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati. Autobusi na ruti od Grudea do Risna opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u prilici priključiti svoj smartphone.

  Internet mreža u busu često ne radi najbolje. Turisti se pokušavaju instant spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Grude - Risan

  Najbolja prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion. Usporedimo sada autobus s drugim sredstvima za prevoz. Put od Grudea do Risna pokriven je mnogobrojnim vozilima.

  U prvi mah se automobil doima kao ponajbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to uistinu nije samostalni trošak. Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu.

  Negativnost voza jest ta da se sati na putu množe, dok se broj polazaka reducira. Dakle, nemate mogućnost birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste u prilici osloboditi puste sate za put.

  Busni prevoz garantuje povoljne cijene jednosmjernih i povratnih karata. Nema sumnje, autobus daje putnicima sigurnost i udobnost prilikom vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Svima je jasno i znaju da aerodromi nisu i ne mogu biti u gradskim centrima, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani izvan njega. Avionom je putovanje uvjerljivo kraće, ali i skuplje.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Grude - Risan

  Krenuvši na put autobusom prolazite veliki broj divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato nakon što dođete u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve.

  Uživajte promatrajući ih i paralelno planirajući svoje sljedeće putovanje. Putujući od Grudea do Risan proći ćete: Vinkovci, Vukovar, Osijek i Đakovo.

  O Grudeu

  U Grudeu prvo prošećite i razgledajte centar. U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske spomenike, a ako niste sigurni po kojima je grad najviše poznat bez zadrške porazgovarajte s sa starosjediocima i gradskim znancima ili pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu. Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja.

  Ako su vam bitne sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto zaista bogato istorijom te je prava šteta ne uzeti dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Risnu

  Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti istorijskim bogatstvima i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Risan je vaše odredište. Bit će da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolicu i urbani, moderan, životni stil.

  Za one koji ne ljube toliko Sunce u Hercegovini, već su ljubitelji kontinentalnih područja u BiH tu su: Jajce, Livno, Travnik i Vitez. Ako bi željeli nastaviti putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez problema pronaći svoju destinaciju na Vollo.ba, a ako vam je pak želja detaljnije istražili BiH imate ove: Banja Luka, Brčko, Livno, Sarajevo i Tuzla.