Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Grude i Kotor.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Grude, BA Za: Kotor, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Grude - Kotor

  Ovo putovanje je garantovano udobno, ali i sigurno. Na ruti od Grudea do Kotora slijedi vožnja tokom koje prolazite ukupno 222 km.

  Nove ceste čine da budete opušteni i da se odmorite za putovanja. Važno je naglasiti da autobus na ruti Grude - Kotor putuje u pravilu praktički svaki dan.

  Ovu relaciju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje na navedenoj ruti u 05:25. Veliki broj autobusnih preduzeća garantira mnogo autobusnih polazaka u danu.

  Puno polazaka omogućava da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju polazak u određeni čas tako da si prema tom dogovore svoj prevoz do sobe. Valja spomenuti i da autobusne firme na dotičnoj ruti u danu najčešće voze 1 put i to od 05:25 do 05:25.

  Kod putovanja autobus staje do 16 puta, a za tih stajanja možete pojesti sendvič kojega ste eventualno ponijeli sa sobom na put ili porazgovarati sa svojim saputnikom. Prosječna cijena dotična puta je 72 KM.

  Ukoliko želite na stanicu ne zaboravite da ste tamo u prilici ući u kontakt i upitati djelatnika u informacijskom uredu u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za akcije, obavijesti i novi vozni red. Svoj put busom uz Vollo možete realizirati iz svoje sobe.

  Lista prevoznika Grude - Kotor

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusna stanica Grude

  Za one koji se nisu naspavali tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje. Busna stanica može, nađete li se tamo puno ranije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi puno svojih sadržaja i usluga.

  Od ostalih sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom. Sitna napomena izdvojite si kovanice za: toalet, garderobu i parking, odnosno nemojte sa 200 KM plaćati cca 3 KM za WC na stanici.

  Pripazite da se nacrtate u ispravno vrijeme na stanici. Nije ni malo kul da svi ostali putnici i vozač s nestrpljenjem očekuju tebe.

  Putovanje Grude - Kotor

  Prije putovanja definitivno provjerite ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vrijeme provedeno na putu.

  Naime, putovanje autocestom garantuje vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika. Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zabavnije i manje jednolično putujemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici razgledavati kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo.

  U redu istina je da ćete autocestom doputovati brže, zato što vam njom treba otprilike 3 sata. Cestama koje su lokalne trebat će vam više te tim putem nekada i više od jednog sata budete u zaostatku.

  Autobusna stanica Kotor

  U Kotoru otiđite do obližnjeg caffe bara pa odahnite i popijte kaficu, a onda dolazi vrijeme da vaša avantura u novom gradu počne. Kad dođete na autobusnu stanicu savjetujemo da stavite svoju prtljagu u garderobu, a za slučaj da je krcata, tj. da nema mjesta pitajte, tj. saznajte postoji li neka druga garderoba.

  Oprema autobusa na relaciji Grude - Kotor

  Autobusi na relaciji od Grudea do Kotora opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj laptop. Prije svega istina je da se u pokojem autobusu nađe i WC za putnike, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Internet u busu često prilično šteka. Turisti se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Grude - Kotor

  Put od Grudea do Kotora pokriven je brojnim vozilima. Usporedimo sada autobus s ostalim sredstvima za prevoz. Najučestalija prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  Naizgled se automobil čini kao idealno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to očigledno nije sami trošak. Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu.

  Manjkavost voza, odnosno željeznica jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu. Dakle, niste u prilici birati među velikim brojem polazaka, ali ste u prilici izdvojiti sate i sate za put.

  Busni prevoz garantuje pristupačne cijene jednosmjernih i povratnih karata. Nema sumnje, autobus daje putnicima sigurnost i udobnost prilikom vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene. Već svi znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u neposrednoj blizini centra grada, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani u njegovoj oklici.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Grude - Kotor

  Vozeći se autobusom prolazite cijeli niz zanimljivih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti dosadna i jednolična pa zato kada uđete u kakav grad upijajte baš sve.

  Dobro ih gledajte i usput isplanirajte svoje slijedeće putovanje. Putujući od Grudea do Kotor proći ćete: Vinkovci, Vukovar, Osijek i Đakovo.

  O Grudeu

  U ovom gradu tokom obilaska posjetite i gradske spomenike, a ako niste sigurni koji su za grad najvažniji bez imalo ustručavanja porazgovarajte s domaćinima, tj. pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Grudeu prvo posjetite i obiđete centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu. Središnji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo je područje bogato istorijom te je prava šteta ne dati dovoljno vremena za obilazak njega.

  O Kotoru

  Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti istorijskim ljepotama i diviti se velebnim građevinama Kotor je za vas najbolja destinacija. Najvjerojatnije ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu i urbani, moderan, životni stil.

  Za prave zaljubljenike kontinentalnih područja u BiH tu su: Travnik, Vitez, Livno i Jajce. Za slučaj da biste htjeli nastaviti svoj put u druge europske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.ba, a ako radije želite detaljnije istražili BiH, razmislite o ovima: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla i Trebinje.