Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Dubrovnik i Mostar.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Mostar, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Dubrovnik - Mostar

  Busevi na liniji Dubrovnik - Mostar voze svaki dan i time povezuju dva važna turistička središta u obje zemlje. Trajanje puta prosječno iznosi 3 sata i 15 min tijekom kojih bus prelazi udaljenost tek nešto malo manju od 140 km.

  U pravilu nema nekih neočekivanih zastoja, a autobusi kojima je linija pokrivena odgovaraju međunarodnim standardima te su opremljeni klimom, a nerijetko i TV prijamnicima i WiFi-jem. Autobusni kolodvori oba ova grada nude dodatne sadržaje poput kupovine hrane, pića, tiska...

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Mostar

  • Croatia Bus d.o.o.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  U Gružu na adresi Obale pape Ivana Pavla II 44 A nalazi se Autobusni kolodvor Dubrovnik. Za njega slobodno možemo reći da je jedan od najmodernijih i najbolje opskrbljenih autobusnih kolodvora u Hrvatskoj što se dodatnog sadržaja tiče.

  Nedavno izgrađen, a smješten nedaleko trajektne luke na 2 km od centra grada, kolodvor turistima nudi ove sadržaje: osam odlaznih i dolaznih perona, prodajni kiosk, garderobu i taxi stajalište.  

  Putovanje Dubrovnik - Mostar

  Vožnja od Dubrovnika do Mostara duga je 140 km za što vam treba otprilike 3 sata i 15 min. Čeka vas ugodna vožnja tijekom koje možete uživati u promatranju krajolika i slušanju glazbe.

  U slučaju da ipak volite provoditi svoje vrijeme radeći nešto konkretnije predlažemo da: čitate knjigu, surfate ili jednostavno ispunjavate dobru, staru križaljku.

  Autobusni kolodvor Mostar

  Dva autobusna kolodvora i jedna autobusna stanica.

  Na adresi Trg Ivana Krndelja b.b., na 1.5 km od središta grada, smjestio se kolodvor istok. Na istočnoj autobuskoj stanici, odnosno kolodvoru, naći ćete: kiosk, fast food, kafić, bankomat, toalet, parking i taxi stajalište.

  Kolodvor zapad smješten je pak u ulici Vukovarska b.b., a što znači da je tek nešto malo manje od 3 km udaljen od gradskog središta. S obzirom na tu udaljenost nalazite li se u središtu grada najbolje da do njega krenete autom kojim će vam trebati desetak minuta da stignete na odredište.

  Naposljetku, opcija je i autobusna stanica Katadrala. Udaljena 3 km od središta grada, iliti na manje od deset minuta autom.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Mostar

  Na liniji Dubrovnik - Mostar autobusi su opremljeni: klimom, prostorom za odlaganje prtljage i TV prijamnicima. Većina buseva ima besplatan WiFi, ali i utičnice za punjenje smartphonea.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Mostar

  Idući od Dubrovnika do Mostara najbolji odabir je autobus. Osim što je povoljnije cijene, bus vam omogućava da bezbrižno uživate u vožnji, odnosno da tih par sati provedenih na putu posvetite kakvoj knjizi ili surfanju omiljenim internetskim stranicama.

  Odaberete li osobno vozilo računajte da cijeni goriva morate dodati trošak cestarine. S obzirom na to da se cijene karata za autobus kreću već od 113 kn, jasno je da je autobus povoljnija opcija. Ova je prednost posebno očita putujete li sami ili imate tek jednog suputnika.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Mostar

  Putujući od Dubrovnika do Mostara prolazite mnogim mjestima uz glavne ceste. Odmarajte dok se vozite kroz niz malih mjesta poput: Kozice, Rotimilja, Hodbine, Bune, Lakševine, Ortiješa i drugih.

  O Dubrovniku

  Kada uđete u Dubrovnik prvo što morate posjetiti je Stari grad s obzirom na to da se u njemu nalaze znamenitosti poput: poznatih dubrovačkih zidina, Straduna, Rektorove palače, tornja sa satom iz 1944., Onofrijeve fontane, Crkve sv. Vlaha i mnogih drugih.

  Osim cijelog niza znamenitosti i osam muzeja, Dubrovnik posljednjih godina ima i jednu novu atrakciju - žičaru koja iz Dubrovnika ide sve dalje do brda Srđ s kojega se pruža nezaboravan pogled na sam Dubrovnik.

  O Mostaru

  Kada ste u Mostaru nema zabune oko tog što prvo trebate obići. Stari most iz 16. st. koji je na UNESCO-VOJ listi svjetske baštine od 2005. Kad se nauživate smaragdnozelene boje Neretve, posjetite druge znamenitosti. Primjerice: Biščevića kuća, Kajtazova kuća, Karađoz-begova džamija i Muslibegovića kuća.

  Prije nego krenete dalje isplanirajte si da na vrijeme kupite svoje autobusne karte. Učinite to putem našega Vollo servisa ili Android aplikacije.

  Prije putovanja ondje dakle: provjerite linije, usporedite prijevoznike, pregledajte vozni red, potražite informacije o mjestu, tj. gradu u kojega putujete neovisno jesu li u pitanju Hrvatska i BiH ili neka sasvim druga zemlja.